Deep South - Nabeschouwing

7 juni 2017 - Brussel, België

Nabeschouwing

Het was een fantastische reis, een van de mooiere reizen die ik in mijn leven gemaakt heb. De autoritten ter plaatse gingen als een fluitje van een cent - Amerika is nu eenmaal gemaakt voor Koning Auto - en de hotels en restaurants zijn stuk voor stuk kindvriendelijk.

Maar de indeling kan anders. Beter. Efficiënter.

Zoals al aangegeven is het stuk naar en rond de Mississippi beter op te splitsen van het stuk in Florida tot South Carolina, als je minder dan drie weken erop uit trekt. Deed ik het opnieuw, dan deed ik het anders. Bij aankomst in Atlanta bijt je even op de tanden en rij je direct naar Chattanooga. Daar blijf je twee dagen en geniet je rustiger van het stadje. Een dagje extra Nashville is geen overbodige luxe. Greenwood kan vervangen worden door iets leukers. In Natchez wil je in het centrum logeren. New Orleans kan een dagje langer. En vervolgens rij je diagonaal richting Atlanta - met eventueel nog wat tussenstops - om daar je twee verblijfsnachten achter elkaar te hebben.

Oh ja, en ga op een leeftijd dat je de kinderen mee de muziekbars kan binnentrekken. Want dat is toch een gemis op deze plaatsen.