Deep South - Dag 3 - Jesus supports the Nashville Predators
22 mei 2017 - Nashville, Tennessee, Verenigde Staten
Jesus supports the Nashville Predators
Na een ontbijt in een van de leuke zaakjes in het hotel, vertrekken we richting Nashville. De kortste route geeft twee uur rijden aan, dus kan er omgereden worden. Ons plan om een viewpoint te bezoeken vlakbij Chattanooga (Ruby Falls) laten we varen omdat er nog wat andere dingen in het vizier staan.
We trekken richting Lynchburg. Een piepklein dorp dat bestaat uit een marktpleintje dat zo uit een Clint Eastwood-Western zou kunnen komen. Wereldberoemd omwille van de gigantische fabriek enkele honderden meters verderop: Jack Daniels. We brengen een bezoek aan het museum. Een tour doorheen de fabriek is te ambitieus voor onze peuter, met een lengte van anderhalf uur. Maar ook het museum is zeker de moeite voor een stop.
Na Lynchburg rijden we door naar Nashville, waar we aankomen in het hotel. Vanuit het hotel is er een pendelbus naar het centrum en we besluiten direct naar daar te trekken. Het is die avond een belangrijke finalematch in het ijshockey (de Nashville Predators blijken Amerikaans landskampioen te worden die avond), en gezien het stadion pal in het centrum ligt heerst er een gezellige sportsfeer waar Europeanen jaloers op mogen zijn. Supporters van beide kampen lopen door elkaar, zonder enige vorm van agressie, en zelfs de plaatselijke kerk laat via haar digitaal reclamebord zien dat het vol achter de trots van de stad staat.
We kuieren wat door het centrum, voornamelijk over Broadway, de hoofdstraat van de country muziek. Ik maakte deze reis voornamelijk om de oorsprong van de muziek te proeven en Broadway is zo een eerste grote ontdekking. Een lange straat vol muziekbars en winkeltjes in thema. Luide livemuziek knalt vanuit de cafés en mensen lopen er rond in gepaste outfit: met cowboyhoeden en hoge laarzen. Nashville is uiteraard ook de stad van Johnny Cash, met zijn museum, en de Country Music Hall of Fame en het Ryman Auditorium. Meer tijd in deze stad zou ons ook naar binnen gebracht hebben in een van deze monumenten.
’s Avonds eten we iets klein in een Frothy Monkey.